Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici.
FAQs / INTREBARI FRECVENTE 


Platforma "BrandAmbassador.ro" este unica in Romania. 

Credem insa cu tarie ca abordarea noastra este cea mai structurata, legitima, declinabila si cu potential creativ pentru marketeri si ambasadori de brand din tara noastra.  
In aceasta pagina am sumarizat cele mai dese intrebari despre "Brand Ambassador", din perspectivele publicului general, al marketerilor si al potentialilor aplicanti.  Daca ne-a scapat ceva, va rugam sa ne scrieti un mesaj la adresa contact [@] incandescent.ro.

 
CURIOZITATI DESPRE CONCEPT


Ce este un Brand Ambassador?
 
Brand Ambassador (prescurtat B.A.) este in primul rand un job foarte special. Persoana care devine ambasador de brand este un super-consumator care apreciaza respectivul brand mai mult decat media celorlalti consumatori si care are in plus capacitatea de a comunica si influenta un numar mare de potentiali cumparatori.
 

Cu ce este confundat Brand Ambassadorul?
Exista companii care angajeaza studenti ca Brand Ambassadori pentru a deveni promoteri obisnuiti, cu norma pe ore si munca de teren standard. Exista de asemenea companii care angajeaza ambasadori de brand celebritati.

Cum este motivat un Brand Ambassador?
 
In primul rand, este motivat de dorinta sa de a avea un job cool, unde poate fi platit atat in bani (cash, salariu) dar si in servicii, produse, traininguri. In plus, un brand ambassador are acces la cele mai noi lansari ale brandului respectiv, ceea ce ii ofera din start un anumit statut. Unii colegi brand ambasadori spun ca este cel mai cool job, pentru ca aici experienta "standard" cu interviuri de tipul "Unde te vezi peste 5 ani?" nu taie de pe lista un candidat creativ, super conectat in comunitatea sa. 

Ce varsta poate avea un Brand Ambassador?
Varsta este cea legala. Atata timp cat exista branduri care se adreseaza unui grup semnificativ de consumatori, iar aceste branduri au consumatori conectati, potentiali brand ambasadori, varsta nu este relevanta.
Pentru aceste joburi, varsta nu este prima variabila pe care o luam in considerare. 


Unde pot activa Brand Ambassadorii?
Oriunde exista potentiali consumatori. La locul de munca al ambasadorului de brand, in club, la evenimente, acasa la prieteni, la scoala sau la facultate. De asemenea, componenta online poate fi si ea importanta, iar aici nu ne referim doar la Facebook. 

Cum sunt recrutati Brand Ambassadorii?
Pentru fiecare brand, pentru fiecare job exista o invitatie electronica data de un coordonator al platformei catre membrii platformei din orasele in care va avea loc activarea. Acestia pot aplica imediat, iar dupa trecerea termenului de aplicare, vor fi invitati sa participe la interviul final (care poate avea loc fizic sau video). 

Ce este Community Marketing?
Evolutia societatii a dezvoltat masiv in ultimul deceniu posibilitatea de a crea comunitati de brand atat in viata reala, cat si in mediul digital. Ca o consecinta, in SUA si Europa s-a dezvoltat aceasta arie dedicata a marketingului si comunicarii numita Community Marketing.
Din 2010, noi am investit in community marketing prin "OBA" (Online Brand Ambassadors), iar din 2012 prin "Brand Ambassador"
 
Agentia INCANDESCENT Marketing este prima agentie specializata in marketingul comunitatilor si word of mouth. 

 
PENTRU MARKETERI


Cum stiu daca brandul nostru are nevoie de Brand Ambassadors?
Daca lucrezi in marketing sau esti intr-o pozitie de top-management intr-o companie, prima intrebare este cat de mult iubesti brandul si compania pentru care lucrezi? Ai da o mana si un picior ca ai construit/construiesti un brand care are fani fideli in afara de angajatii companiei? Daca da, atunci ai nevoie de ambasadori de brand daca:
- brandul tau este sub asediul (civilizat sau nu al)
 concurentei;
- brandul are noutati importante cu care poate castiga market share;
- brandul a investit in social media clasica si a concluzionat ca are nevoie de mai multa .

 
Este nevoie de Brand Ambassadors daca am pagina de Facebook?
Raspunsul este un mare "DA", pentru ca cele doua elemente nu au neaparat legatura. Ambasadorii de brand nu trebuie antrenati pentru a promova pagini de Facebook. Like-urile se cumpara din tari in curs de dezvoltare foarte ieftin si sunt intretinute cel mai des cu update-uri sterile. Noi dorim sa cream programe creative care pot antrena consumatorii in primul rand in realitate, nu doar in mediul online. 

Cat timp dureaza de la briefing pana la inceperea campaniei?
 
Timingurile trebuie stabilite cu responsabilitate. Noi suntem foarte concisi si rapizi atata timp cat avem un responsabil convins cu putere de decizie din partea beneficiarului, pe care il putem gasi oricand in termen de 12-24 de ore. Daca aceasta conditie este indeplinita, atunci durata este intre 1 si 3 saptamani, in functie de complexitatea campaniei.
 
 
Ce fel de contract trebuie incheiat intre Client si Agentie?
 
Un contract de prestari servicii incheiat cu INCANDESCENT Marketing, care pentru a eficientiza birocratia are un template deja bine stabilit si verificat atat de avocatii nostri, cat si de departamentele legale ale beneficiarilor nostri. 
 PENTRU CANDIDATI / MEMBRI (BRAND AMBASSADORS)


Ce am de castigat ca Brand Ambassador?
Unii colegi brand ambasadori ne-am spus ca pentru ei este cel mai cool job din Romania. Pe noi insa ne preocupa sa fie "un job pe val", care imbina castigurile materiale (bani, produse, servicii) cu experiente inventive de marketing si cu posibilitatea de a contribui FIZIC la renumele brandurior pe care le apreciezi.

Ce trebuie sa fac pentru a deveni Brand Ambassador?
In primul rand, creeaza-ti cont si completeaza formularul de inscriere. [
link catre formular]
Iti va lua maxim 5 minute. Dupa aprobarea contului, noi iti vom trimite oferte de job.
In acel moment, intri in competitie cu ceilalti candidati inregistrati din orasul tau.


Pot fi Brand Ambassador daca am deja un job part-time sau full-time?
Normal! Noi cautam oameni reali, care au viata lor si care isi doresc sa invete permanent lucruri noi si contributii creative.
Un job care pretinde ca este "foarte pe val" (aka trendy), trebuie sa aiba un program cat mai flexibil cu putinta, chiar daca indatoririle si programul vor varia in functie de brand si job.


 
Ce calitati trebuie sa am pentru a putea aplica pentru joburi?
Sunt 3 mari calitati pe care le cautam:
- sa fii consumator;
- sa ai branduri pentru care esti fan;
- sa ai capacitatea de a influenta membrii comunitatilor din care faci parte. 

Iata si o explicatie video:
Cum primesc joburile?
Odata inregistrat pe site, vei primi alertele de job instant, via e-mail (de aceea te rugam sa verifici inboxul si nu cumva sa fie calificate mailurile "Spam"). Daca vei deveni un manager de comunitate, vei fi alertat si telefonic. In orice caz, e-mailul trebuie verificat in fiecare zi.

Cat de mult trebuie sa astept ca sa primesc banii daca am participat la un job?
Noi ne dorim sa avem cele mai bune termene de plata de pe piata, astfel incat banii ambasadorilor de brand se vor da in fiecare zi, lunar, sau la finalul fiecarui task daca perioada acestuia difera de primele doua termene amintite.

Cum deteminati ce joburi primesc?
Joburile sunt alocate pe orase, astfel incat daca exista un job in orasul tau si ai completat formularul de inscriere corect, vei primi toate joburile care ti se potrivesc, cu anumite exceptii. De exemplu, daca esti barbat, iar noi cautam ambasadoare de brand pentru un produs destinat exclusiv tinerelor mamici, nu iti vom trimite acel job. 

Am aplicat pentru joburi dar nu am primit inca unul. De ce nu?
Pot fi mai multe cauze plauzibile:
- Abia ai creat contul si inca nu ai primit confirmarea din partea unui administrator al platformei (se va intampla in urmatoarele 24 de ore lucratoare);
- Nu ai completat corect profilul (iar acest lucru inca nu ti-a fost semnalat de catre administratorul platformei);
- Inca nu s-a ivit un job pentru profilul tau, dar acest lucru 
- Mailul nostru de notificare nu a intrat in inboxul tau. Pentru a fi sigur de acest lucru, poti verifica folderul "Spam" din contul tau de e-mail, sau sa te autentifici pe platforma brandambasador.ro si sa vezi ofertele de joburi.

Trebuie sa platesc vreun fel de taxe pentru castigurile mele ca Brand Ambassador?
Nu. Vrem ca acesta sa fie cel mai cool job cu putinta, asa ca ne vom ocupa de toate taxele si impozitele pentru fiecare ambasador, brand si job.

Mi-am schimbat domiciliul. Mai primesc ofertele de job si banii in aceasta situatie?
Sigur ca da. Trebuie insa sa ne trimiti un e-mail cu titlul "Schimbare domiciliu" precizand noua adresa, iar noi vom face modificarile necesare. 

Cum imi pot sterge contul din baza de date de pe BrandAmbassador.ro?
Securitatea este importanta, astfel incat suntem nevoiti sa luam masuri de precautie pentru a evita stergerea accidentala sau rau-intentionata a contului unui brand ambassador. Procedura cuprinde 3 pasi:
- trimiti un e-mail cu titlul "Stergere cont Brandambassador.ro";
- vei fi contactat pe nr. de mobil precizat in formular;
- dupa verificarea noastra, contul va fi sters si vei primi o confirmare pe adresa ta de e-mail.

Ce se intampla daca trebuie sa renunt la un job pentru care am aplicat deja?
Ne trimiti un e-mail in acest sens cu 24 de ore inainte de a anula de pe adresa de e-mail cu care esti inregistrat. Apoi un administrator iti va comunica ce pasi trebuie urmati pentru a finaliza colaborarea.

 
Ce fac daca cineva mi-a spart contul de e-mail sau datele de pe plaforma Brandambassador.ro?
In primul rand, te rugam sa ne informezi telefonic de pe nr. de telefon cu care te-ai inregistrat imediat cum ai aflat acest lucru.
Vom lua masurile administrative si de securitate imediat ce ne vei informa. 
DESPRE COORDONARE

Cine coordoneaza activitatea Brand Ambasadorilor?
Managerii de comunitati ai agentiei INCANDESCENT Marketing.
Daca doresti sa afli mai multe despre noi, te rugam sa intri pe
www.incandescent.ro

Cu cine discut daca am o urgenta referitoare la proiect?
Cu unul din administratorii platformei, via e-mail la adresa contact [@] incandescent.ro. 


ABONARE LA NEWSLETTER